accommodation  

Διαμονή

Ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση αρχιτεκτόνων και των μηχανικών, αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε αυτό το συγκρότημα κατοικιών χρησιμοποιώντας πέτρα και με χρώματα που σχετίζονται με το περιβάλλον. Έχοντας κατά νου ότι αυτό που κάνει τη διαφορά, μεταξύ άλλων, είναι το στιλ, τα υλικά, η λειτουργικότητα, καθώς και η ανακάλυψη νέων τρόπων για να... περιγράψετε τις διακοπές σας, αλλά και για να σας μείνουν αξέχαστες, το Elounda Olea δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Οι εγκαταστάσεις μας σέβονται το περιβάλλον, προσφέροντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις που προσδοκά κανείς. Όντας σε πλήρη αρμονία με το τοπίο και χρησιμοποιώντας με έναν σύγχρονο τρόπο τα ιδιαίτερα τοπικά στοιχεία και χρώματα, το Elounda Olea Villas and Apartments ταιριάζει απόλυτα με τον κοσμοπολίτικο αέρα της Ελούντας και της Πλάκας. Έχοντας ως οδηγό τη λιτή πολυτέλεια, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε κατοικίες όπου η ευχαρίστηση συναντά τις εξαίρετες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για τη διαμονή σας στην Ελούντα. Η άριστη γνώση μας της περιοχής θα σας συμβουλεύσει και θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τις διακοπές σας στην Ελούντα, στην Κρήτη. Με θέα το απέραντο Κρητικό Πέλαγος και τον μαγευτικό κόλπο του Μιραμπέλου, το Elounda Olea σάς καλεί να ξεχάσετε τα πάντα, να ανακαλύψετε ένα μέρος για να χαλαρώσετε από την καθημερινότητα, να περάσετε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας, να αναζωογονηθείτε, να κάνετε το μήνα του μέλιτός σας το καλύτερο ξεκίνημα για το υπόλοιπο της ζωής σας, να χρησιμοποιήσετε τις βίλες και τα διαμερίσματα ως βάση της κρητικής περιπέτειάς σας! Η διαμονή στην Ελούντα είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή των διακοπών σας όταν επισκέπτεστε την Κρήτη, και το μέρος όπου... οι διακοπές δεν είναι μόνο μια λέξη που χρησιμοποιείται κατ' ευφημισμόν!

Η προέλευση των ονομάτων των κατοικιών

Η κρητική μυθολογία θέλει τη θεά Αθηνά να προέρχεται από την Κρήτη. Η Κρης Αθηνά, που φαίνεται να σχετίζεται με τη μινωική «Θεά των Όφεων», γεννήθηκε κοντά στον ποταμό Τρίτωνα και έδωσε το ιερό δέντρο της ελιάς στους Μινωίτες. Αρχαίοι πήλινοι πίνακες της συλλαβικής Γραμμικής Β βρέθηκαν στο παλάτι της Κνωσού και αναφέρονται στη σχέση της Αθηνάς με την προϊστορική θρησκεία της Κρήτης. Επίσης, αρχαιολογικές έρευνες και ευρήματα (πήλινοι πίνακες, αρχαία βάζα, δείγματα της αρχαίας ελιάς, εγκαταστάσεις απόσταξης ελαιολάδου), δείχνουν ότι η παραγωγή ελαιολάδου ήταν πολύ σημαντική για την οικονομία και την κοινωνία των Μινωιτών, που εξαγόταν στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και στην κεντρική Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο N. Πλάτων, ο μύθος των τριών αδελφών, Ελαΐς, Σπερμώ και Οινώ, τα ονόματα των οποίων συνδέθηκαν με τα τρία βασικά προϊόντα της Ελλάδας (ελαιόλαδο, σιτάρι, κρασί), ξεκινά από τη μινωική Κρήτη. Η Ελαΐς, η Σπερμώ και η Οινώ ήταν κόρες του Ανίου, ο οποίος ήταν γιος του Διονύσου και της Αριάδνης. Όταν οι απόγονοι του Μίνωα αναχώρησαν από την Κρήτη για να κατοικήσουν άλλα νησιά και περιοχές του Αιγαίου, ο Άνιος πήγε στο ιερό νησί της Δήλου, παντρεύτηκε τη Δωρίππη και απέκτησε τρεις κόρες, γνωστές ως Οινοτροπίες. Ο παππούς τους ο Διόνυσος έδωσε στις τρεις αδελφές ένα μοναδικό δώρο: «Να δημιουργήσετε από το λάδι της γης, τα σιτηρά και το κρασί». Οι Οινοτροπίες παρείχαν σε όσους επρόκειτο να επισκεφθούν τη Σίβυλλα της Δήλου με άφθονο φαγητό και φρούτα. Η Σπερμώ πρόσφερε φρούτα, σπόρους και δημητριακά, η Ελαΐς ελαιόλαδο και η Οινώ κρασί.

Στην ελληνική μυθολογία, η Δήμητρα είναι η θεά της συγκομιδής, που επόπτευε τα δημητριακά, τη γονιμότητα της γης και τις εποχές. Γνωστά επίθετά της είναι Σίτος (σιτάρι), αφού ήταν δωρητής τροφίμων ή καλαμποκιού και σιτηρών, και Θεσμοφόρος (θεσμός: θεία εντολή, άγραφος νόμος) ως ένα σημάδι της εκπολιτισμένης γεωργικής κοινωνίας. Αν και η Δήμητρα συχνά περιγράφεται απλώς ως η θεά της συγκομιδής, ωστόσο προστάτευε την ιερότητα του γάμου, τον ιερό νόμο, καθώς και τον κύκλο της ζωής και του θανάτου.

Elounda Olea Κάτοψη